top of page
Roll-outdoors-kiilopaa_B270603.jpg

VINTERRUTTER I FINLAND

Foto: Roll Outdoors, Kiilopää

UPPLEV VINTERN PÅ CYKEL

Vinterrutter är ett härligt sätt att uppleva ett snöigt Finland från cykelsadeln. Vinterrutter som underhålls finns på olika ställen i Finland. För att kunna njuta av det snöiga landskapet är det viktigt att ha rätt utrustning. Lokala uthyrningsföretag och guider hjälper dig hitta rätt utrustning och ger dig tips för att börja terrängcykla på vintern.

Map
PAT09434.JPG
Hyvä tietää
BRA ATT VETA

Första gången vintercykling? Se videon nedan för tips på en lyckad vintercykeltur. Vintercykling är tillåten i olika områden på olika vägtyper, vänligen läs instruktionerna i området innan du ger dig av.

Allemansrätten gör Finland till en unik cykeldestination. Det är tillåtet att resa och semestra i skogar och naturområden, så länge man inte åsamkar skada. Läs mer om de rättigheter och skyldigheter som allemansrätten innebär. I Finland använder cyklister ofta samma stigar som vandrare. Därför är det viktigt att du sätter dig in i terrängcyklingsetiketten innan du inleder din cykelresa i Finland. 

´​

CYKELVÄNLIG SERVICE

 

För att få ut mesta möjliga av din cykelresa kan du besöka Finlands många cykelvänliga företag. Du känner igen dessa cykelvänliga företag längs din rutt på märket Welcome Cyclist. Hos dem kan du pumpa däcken, göra grundläggande justeringar, ladda batterierna till dina enheter och få tips om lokala cykelrutter medan du tar en paus.

ikoni_palvelut_sini.png

CYKELVÄNLIG SERVICE

Du känner igen cykelvänliga företag på märket Welcome Cyclist

ikoni_jokamieh_sini.png

ALLEMANSRÄTTEN

Allemansrätten innebär både frihet och ansvar för cyklister

ikoni_kulkuyhteys_sini.png

TRANSPORT

I Finland kan du resa med cykel på bussar och tåg

ikoni_etiketti_sini.png

TERRÄNGCYKLINGS-ETIKETT

Cyklister bör känna till god praxis innan de inleder sin cykelresa

blogi
DELA DINA TIPS MED OSS GENOM ATT ANVÄNDA HASHTAGGEN  #FINLANDBYCYCLE
 
 
MuskoVisuals-0507.jpg

UTFORSKA SOMMARRUTTER

Bild: Besök ovan

bottom of page