top of page

FINLANDS KLASSISKA CYKELTURER

Solsken, frodiga gröna träd och doften av sommar lockar dig att hoppa på cykeln. Cykling är ett av de bästa sätten att njuta av finsk sommar och natur. Tillsammans med cykling kan du ta ett dopp i sjön, tillbringa en avkopplande paus på en cykelvänlig restaurang eller utforska områdets kulturella sevärdheter. För att göra det enklare att välja en rutt som passar dig, listade vi de redan klassiska cykelturerna i Finland. Dessa rutter erbjuder något för cyklister av alla konditionsnivåer.


Pyöräilijä Saariston rengastiellä

Bild: Visit Finland, Juho Kuva


SKÄRGÅRDENS RINGVÄG

Skärgårdens ringväg erbjuder en unik möjlighet att uppleva Åbolands skärgård. Cykling på ringvägen görs unikt med överföringar från ö till ö på färjor, slott och fina övernattningsställen. Lokala restauranger och kaféer erbjuder god lokal mat att äta längs vägen. Du kan bo på områdets trevliga värdshus, Bed & Breakfast boenden, stugor och hotell. Du kan välja mellan den 250 kilometer långa Skärgårds ringvägen eller den 120 kilometer långa Lilla ringvägen.


Pyöräilijä Puumalan saaristoreitillä

Bild: Visit Finland, Juho Kuva


SAIMENS CYKELTURER

Har du redan upplevt Saimens sjölandskap på cykel? I Saimen kan du hitta flera cykelturer, varav Saimens och Puumalas skärgårdsleder är de mest kända. Den cirka 60 kilometer långa Puumala Archipelago Route går via vackra öar, broar och åsar. Puumalas livliga kyrkoby och hamn inbjuder dig att njuta av den avslappnade atmosfären och lokala delikatesser.


Den cirka 160 km långa Saimaa Archipelago Route, som löper genom området i södra Saimen, erbjuder cyklister en underbar naturskön väg och möjligheten att utforska unika kulturella sevärdheter samt många Saimaa UNESCO Global Geopark platser. På rutten, som följer stränderna i Saimen och tall skogarna i Salpausselkä upplever du, förutom sevärdheterna i Villmanstrand och Imatra, tre charmiga kyrkobyar i Taipalsaari, Ruokolahti och Joutseno.


Raaseporin satama Rannikkoreitillä

Bild: Rannikkoreitti, Visit Raseborg


KUSTRUTTEN

Välj en aktiv semester och cykla längs Kustrutten och njut av vackra skärgårdsvyer. På vägen kan du pausa i idylliska byar, njuta av uppfriskande dopp vid badstränder, smaka på lokala läckerheter i restauranger och caféer samt beundra naturen i tre nationalparker. Hela Kustrutten är drygt 200 km lång, en del av sträckan avnjuts till havs i fartyg som också fraktar din cykel. Under båtresan mellan Hangö och Kasnäs kan du välja att besöka Bengtskärs fyr.


Pyöräilijä Järvien reitillä

Bild: Järvien reitit


SJÖARNAS RUTTER

Sjörnas rutter väver samman de underbara sjöarna i Birkaland. Åtta rutter av olika längd, med vikt på cykel- och sjöturism, tar dig till kulturhistoriska platser och imponerande naturlandskap, som har inspirerat många av Finlands mest kända konstnärer genom åren, från Runeberg till Akseli Gallen-Kallela. På rutterna kommer du att uppleva kultur, historiska herrgårdar, kulinariska äventyr, nöjet med gårdsturism och resa på det 115 år gamla, autentiska ångfartyget Tarjante. Sjöarnas rutter är också ett bra val om du vill hylla Finlands bastukultur. Du kan hitta ett brett utbud av olika bastur, till exempel tunn-, jurt-, strand-, rök- och timmerbastu inprickat på rutterna.


Bikeland.fi

Bild: Bikeland, Rami Valonen


HITTA FINLANDS BÄSTA CYKELTURER HOS BIKELAND.FI

Finland är ett långt och mångsidigt land som erbjuder upplevelser för cyklister av alla nivåer. Det finns mycket att cykla över hela Finland, och Bikeland.fi hjälper dig att hitta rätt destination och rutt för dig. På Bikelands hemsida hittar du rutter för både terräng cykling och tur-cykling, cykelvänliga tjänster och tips för att planera din cykeltur. Börja planera din cykelresa för nästa sommar redan nu!

64 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page