top of page
Img-20-min.jpg

CYKLA SOM EN FINLÄNDARE

Utforska Finland på cykel

Foto: Rami Valonen

UTFORSKA FINLAND PÅ CYKEL

Finland är ett långt och omväxlande cykelland som bjuder på minnesvärda upplevelser för alla, från njutningscyklare till erfarna äventyrare. Oavsett om du vill cykelturista i insjölandskap, beundra de finska städernas förträfflighet från cykelsadeln, bikepack-cykla i finska Lappland, utforska nya rutter på din terrängcykel i midnattssolen eller njuta av utförscyklingens spännande fart, är det Finland du ska välja. Bikeland.fi hjälper dig hitta rätt cykeldestination. 

 

Välkommen till Finland för att cykla som en finländare och uppleva det bästa Finland har att erbjuda på cykel!

20230717_Bikeland_Eurovelo_Salla-Pyhä_Drone_v2_FULL-17.jpg

EUROVELO-RUTTER GÅR GENOMS FINLAND PÅ KUSTEN, FINLANDS SJÖN ELLER ÖSTRA GRÄNSEN

UPPLEV
ALLA UNIKA CYKELÅRSTIDER

Årstiderna växlar snabbt i Finland, vilket gör det till ett ännu mer omväxlande land för cykelturism. Samma destination är väldigt olika beroende på årstiden. Att cykla i norrskenets ljus, under midnattssolen, i snöiga skogar och i höstlandskapets färgprakt är unika upplevelser.

BRA ATT VETA

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din cykelresa i Finland har vi sammanställt all information du behöver på ett ställe. Allemansrätten gör Finland till en unik cykeldestination. Det är tillåtet att resa och semestra i skogar och naturområden, så länge man inte åsamkar skada. Läs mer om de rättigheter och skyldigheter som allemansrätten innebär. I Finland använder cyklister ofta samma stigar som vandrare. Därför är det viktigt att du sätter dig in i terrängcyklingsetiketten innan du inleder din cykelresa i Finland.

 

CYKELVÄNLIG SERVICE

För att få ut mesta möjliga av din cykelresa kan du besöka Finlands många cykelvänliga företag. Du känner igen dessa cykelvänliga företag längs din rutt på märket Welcome Cyclist. Hos dem kan du pumpa däcken, göra grundläggande justeringar, ladda batterierna till dina enheter och få tips om lokala cykelrutter medan du tar en paus.

ikoni_palvelut_sini.png

CYKELVÄNLIG SERVICE

Du känner igen cykelvänliga företag på märket Welcome Cyclist.

ikoni_jokamieh_sini.png

ALLEMANSRÄTTEN

 

Allemansrätten innebär både frihet och ansvar för cyklister

ikoni_kulkuyhteys_sini.png

TRANSPORT

I Finland kan du resa med cykel på bussar och tåg

 

ikoni_etiketti_sini.png

TERRÄNGCYKLINGS-ETIKETT

Cyklister bör känna till god praxis innan de inleder sin cykelresa

DELA DINA TIPS MED OSS GENOM ATT ANVÄNDA HASHTAGGEN #FINLANDBYCYCLE
 
 
w_K1A1663.jpg
BIKELAND NYHETSBREV

I Bikeland nyhetsbrevet delar vi information om aktuella frågor, nya cykelrutter och evenemang. Tyvärr är nyhetsbrevet bara på finska för tillfället.

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!

bottom of page