top of page

TRANSPORT

I Finland kan du bekvämt resa med tåg och buss med cykel.

20230717_Bikeland_Eurovelo_Salla-Pyhä_Drone_v2_FULL-17.jpg
Bussar och cyklar

I Finland finns det redan åtskilliga bussförbindelser till vilka du kan köpa en cykelbiljett i förväg i Matkahuoltos webbutik. Med hjälp av cykelikonen i Matkahuoltos webbtjänst känner du lätt igen de turer till vilka du kan köpa en cykelbiljett och till vilka det fortfarande finns biljetter. I sökningen av tidtabeller kan du dessutom filtrera fram endast de turer där cykelbiljetter är tillgängliga.

 

Cykelbiljetter kan ännu inte köpas i förväg till alla bussturer via webbutiken. Det är emellertid även i sådana fall möjligt att ta med sig cykeln i bussen som resgods, om det finns utrymme. Kontrollera dock alltid separat med det aktuella bussbolaget att cykeln kan tas med.

Tåg och cyklar

Det är enkelt att ta med sig cykeln på nästan alla fjärr- och närtåg inom Finland. På InterCity-tåg ska du boka en separat plats till cykeln i förväg. På närtåg får cyklar transporteras avgiftsfritt på särskilda platser i tåget. Observera att cyklar inte kan transporteras på Pendolino-tåg. Även på natt- och biltåg kan cyklar transporteras på cykelplatser som bokas separat. På biltåg får du inte placera cykeln på bilens tak, men du får ha cykeln i en cykelställning som sitter fast i bilens dragkrok eller baklucka.

Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
bottom of page