top of page
PAT03806.JPG
SouthxCycle_logo_1_slogan_white.png

South by Cycle on pyöräilijän aarreaitta. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova reitti kätkee varrelleen ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa ja maalaisromantiikkaa. Soratiet saattavat polkijan pitäjästä pitäjään metsien ja sivuteiden kautta, yhdistellen palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin.

Lähes 900 kilometrin reitti tarjoaa laatuaikaa kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan. Polje pidempi pätkä kerralla tai makustele kokemus viikonloppuretkiksi: reitille pääsee näppärästi junalla, bussilla tai metrolla.

SouthxCycle_illustration_sticker_06.png
PAT03873.JPG
PAT03992.JPG
Bikepacking_TeemuOksanen_11.jpg

Pyörän satula on paras paikka kokea Etelä-Suomen ainutlaatuiset maisemat, kulttuuri ja luonto. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova pyöräilyreitti vie mennessään taivaanrantaan ja sen taakse, helmestä helmelle.

Noin 900 kilometrin varrella pääsee nauttimaan etelään kätketyistä luontoaarteista. On kankaita ja lehtoja, hiekkarantoja, jokilaaksoja, korpilampia ja pilkahdus ikimetsääkin. Reitti mutkittelee maalaismaisemissa ohi maitolaitureiden ja kyläkauppojen, läpi lehtipuukujien.

Kulttuurihistoria rytmittää kampien pyörittämistä, ja soratieltä voi solahtaa hetkeksi ruukkimiljööseen, linnan puutarhaan tai keskiaikaiseen katunäkymään. Siellä täällä on kartanoita, pienpanimoita ja puolipiiloisia kahviloita. Lepää yö boutique-hotellin huomassa tai herää linnun lauluun laavulta.

South by Cycle -reitit on suunniteltu helposti saavutettaviksi julkisella liikenteellä sekä gravel-pyöräilyyn ja perheystävällisiin seikkailuihin sopivaksi. Etelä-Suomen rautatieverkko, pääkaupunkiseudun metrolinja ja hyvin toimivat bussireitit tekevät reittiverkostosta erittäin helposti saavutettavan. Reitit on tiiviisti integroitu paikalliseen joukkoliikenneverkkoon ja jopa reittiverkoston kaukaisimpiin pisteisiin pääsee Helsingistä alle kahdessa tunnissa. Reitit voi kiertää viettäen yöt metsässä tai nauttien paikallisista majataloista. Pyöräillessä pääset nauttimaan enimmäkseen rauhallisista ja autottomista sora- ja hiekkateistä, metsäteistä ja ajoittain helpoista poluista. Reitit kulkevat yleensä useiden ravintoloiden, kahviloiden ja ruokakauppojen läpi päivän aikana, joten ruokavarastoja ja vesipulloja on helppo täyttää matkan aikana. Matkan varrella on myös suuri joukko historiallisia kohteita, kuten vanhoja ruukkikyliä, linnoja ja vanhoja kartanoita.

 

South by Cycle Bikepacking Trail Network koostuu viidestä reitistä:

  • Kouvola - Hanko (550km, 8-10 päivää)

  • Länsi-Uudenmaan lenkki (293 km, 4-5 päivää)

  • Ring G (122, 2-3 päivää)

  • Nuuksion kansallispuiston yöpyminen (90 km, 1-2 päivää)

  • Sipoonkorven kansallispuiston yöpyminen (88km, 1-2pv)

 

Kaikki reitit ovat helppokulkuisia, kokonaisvaikeusaste 4-6/10, ja yleensä selviät millä tahansa pyörällä, jonka renkaat ovat vähintään 45 mm. Kokeneemmat pyöräiljät selviävät kuitenkin myös kapeammilla renkailla. Ajaminen on enimmäkseen ei-teknistä ja ylämäet lyhyitä, joten reitti on helppo ajaa myös raskaammmin pakatulla pyörällä. 

 

Paras kausi Etelä-Suomen kiertueelle on yleensä toukokuun puolivälistä marraskuun alkuun, mutta ilmastonmuutoksen ansiosta kauden alkaminen voi vaihdella hyvinkin paljon vuodesta toiseen. Katso alta reittikarttamme, johon on merkitty reitin varrella olevia palveluita ja nähtävyyksiä. Jokaisen reitin yksityiskohtaiset reittikuvaukset, kartat, GPX-tiedostot ja valokuvat löydät reittien reittisivuilta. Tervetuloa nauttimaan monipuolisesta ja sykähdyttävästä South by Cycle pyörävaellusreitistöstä!

PAT03265.JPG
PAT03822.JPG
PAT03723.JPG
SouthxCycle_drawning 7.png
SouthxCycle_drawning 12.png

SOUTH BY CYCLE -REITISTÖ

SouthxCycle_drawning 13.png
PAT03851.JPG

SOUTH BY CYCLE TURVALLISESTI JA VASTUULLISESTI

Jokamiehenoikeudet antavat meille vapautta ja vastuuta, retkeile jälkiä jättämättä

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA JA JAA REITTIELÄMYKSESI KANSSAMME HASTAGILLÄ #SOUTHBYCYCLE 

 
 
  • Instagram
SouthxCycle_drawning 3.png

Kuvat: Poppis Suomela, Teemu Oksanen ja Taneli Roininen

vsl_logo_vaaka_uusi.png
pyorailykuntien_verkosto_logo_rgb_valk.png
kirkkonummi.jpg
Raseborg_logo_valkoinen.png
espoo.png
HELSINKI_Tunnus_MUSTA.png
visitlovisa_logo_white.png
Iloinen_Inkoo_logo_RGB.png
sibbo-kommun-logo.png
Siuntio_logo_RGB_blue.png
vantaan logo.png
1280px-Metsähallituksen_logo.svg.png
hangon kaupunki väri.jpg
Lohja.png
Porvoon logo värillinen.png
Kouvola_logo_RGB_PNG_Musta-681x154.png
bottom of page