top of page
PAT03718.JPG
southbycycle-stickers-3.png

NUUKSION
KANSALLISPUISTON YÖRETKI

SouthxCycle_logo_2_navy.png
ETELÄ-SUOMI

PITUUS

ikoni_reitti_pituus_valk.png
90 km

% PÄÄLLYSTÄMÄTÖN

65 %
ikoni_reitti_päällyst_valk.png

KESTO

ikoni_reitti_kesto_valk.png
1-2
päivää

% POLKUA

ikoni_reitti_polku_valk.png
3 %

NOUSUMETRIT

ikoni_reitti_nousu_valk.png
1190 m

KORKEIN KOHTA

ikoni_reitti_korkein_valk.png
95 m

HAASTAVUUS (1-10)

% AJETTAVISSA

ikoni_reitti_haastavuus_valk.png
5
ikoni_reitti_ajettavissa_valk.png
98 %

Nuuksion kansallispuiston yöretki Sipoonkorven yöretken tapaan visiitti pääkaupungin vilskeestä kansallispuiston rauhaan hyödyntäen pääkaupunkiseudun metrolinjaa, puistoalueita ja ulkoilureittejä. Se on parhaimmillaan kahden ajopäivän yöretkenä Nuuksion kansallispuistossa yöpyen, mutta ajettavissa myös pidempänä päiväretkenä.

SouthxCycle_illustration_sticker_03.png

Reitti 2000 on pitkään tarjonnut linjauksen Helsingin keskustasta alkavalle soravoittoiselle yöretkelle Nuuksion kansallispuistoon ja sieltä samoja jälkiä seuraten takaisin lähtöpisteeseen. 90km mittainen Nuuksion kansallispuiston yöretki alkaa Helsingin keskustasta, mutta pian sen jälkeen seurailee Reitti 2000 linjausta Helsingin keskuspuiston halki Vantaanjoen Pitkäskoskelle ja sieltä Nuuksion järviylängölle, haastavimpia polkuosuuksia väistellen. Reitti 2000 poiketen paluu lähtöpisteeseen tapahtuu jatkamalla pyöräilyä Nuuksion kansallispuiston halki Veikkolaan ja siitä Kirkkonummen metsiä halkovien asfalttiteiden kautta Kirkkonummen juna-asemalle. Lähijunayhteys Kirkkonummelta Helsinkiin kestää alle tunnin, eikä pyörän kuljettamiseen tarvita ennakkovarausta. Vaihtoehtoisesti takaisin Helsinkiin voi palata myös Länsi-Uudenmaan kierroksen merenrantareittejä seuraillen, jolloin koko retken pituudeksi tulee 146 km.

PAT03714.JPG
PAT03728.JPG
PAT03268.JPG
PAT03802.JPG

Nuuksion kansallispuiston yöretki tarjoaa Sipoonkorven kansallispuiston yöretken tapaan nopeasti ja helposti saavutettavan reittivaihtoehdon pääkaupunkiseudun luontohelmille ja suojelumetsän rauhaan. Retken voi aloittaa Helsingin keskustasta tai Louhelan juna-asemalta, jonne lähijuna vie Helsingin keskustasta vain 18 minuutissa. Louhelasta aloitettuna ensimmäisen ajopäivän pituudeksi tulee vain 36km, joka mahdollistaa yöretkelle lähtemisen pidemmänkin työpäivän jälkeen. Toinen vaihtoehto iltalähtijöille on aloittaa retki Kirkkonummen juna-asemalta, jolloin ensimmäisen ajopäivän pituudeksi tulee vastaavasti 36km. Kirkkonummelta iltasella lähdettäessä vaihtoehtona on myös viettää ensimmäisen yö Meikon ulkoilu- ja luonnonsuojelualueen Korsolammel telttailualueella ja vasta toinen yö Nuuksion kansallispuistossa. 

 

Reitti on monipuolinen niin luonnoltaan, mutta myös palveluiltaan: reitti on ajettavissa myös ilman telttaa Nuuksion kansallispuiston yöpalveluita hyödyntäen ja reitillä on kahviloita, ravintoloita ja kauppoja sopivin välimatkoin myös taajama-alueen ulkopuolella. 

 

Lue lisää reitistä ja ehdotus päivämatkoista Helsingistä Kirkkonummelle Reittimuistiinpanoissa.

SouthxCycle_drawning 12.png
SouthxCycle_drawning 13.png
SouthxCycle_drawning 20.png
  • Lähtö pääkaupungista Helsingin keskuspuiston vihreydessä

  • Pitkäkosken ylittäminen riippusiltaa pitkin

  • Luukin kartanon, Pirttimäen tai Haltian kahvilat ja ravintolat

  • Nuuksion kansallispuiston suojelumetsät,  kumpuilevat hiekkaväylät ja telttailualueet korpilampien äärellä

  • Mustalammen tai Haukkalammen upeiden korpilampien kupeessa Nuuksion kansallispuistossa

  • Meikon ulkoilu- ja luonnosuojelualue

SouthxCycle_drawning 3.png

Kuvat: Taneli Roininen ja Poppis Suomela

SouthxCycle_drawning 23.png
bottom of page