top of page
southbycycle-stickers-3.png

SIBBO STORSKOG ÖVERNATTNINGSUTFLYKT

SouthxCycle_logo_2_navy.png
SÖDRA FINLAND

LÄNGD

ikoni_reitti_pituus_valk.png
88 km

% OASFALTERAD

87 %
ikoni_reitti_päällyst_valk.png

TID

ikoni_reitti_kesto_valk.png
1-2
dagar

% STIGAR

ikoni_reitti_polku_valk.png
0,5 %

HÖJDMETRAR

ikoni_reitti_nousu_valk.png
1290

HÖGSTA PUNKTEN

ikoni_reitti_korkein_valk.png
73 m

SVÅRIGHETSGRAD (1-10)

% KÖRBAR

ikoni_reitti_haastavuus_valk.png
5
ikoni_reitti_ajettavissa_valk.png
99,5 %

Sibbo storskogs övernattningsutflykt är precis som Noux nationalparks övernattningsutflykt en visit från huvudstadens vimmel till nationalparkens lugn via huvudstadsregionens metrolinje, parkområden och friluftsleder.  Utflykten gör sig bäst som övernattningsutflykt med två lätta dagsetapper kombinerat med Hanaböle rökbastu, men rutten kan också cyklas som en längre dagsutflykt.

Vindskyddet spelar en viktig roll i den finländska utflyktstraditionen och när lägereld kombineras med rökbastu och ett dopp i sjön, är det inte mycket som kan gå fel under utflykten. Båda dagsetapperna på Sibbo storskogs övernattningsutflykt är lätta och en snabbare cyklist kan även köra hela rutten på en dag. Kombinationen rökbastu och en natt i vindskydd – eller rökbastu och en natt på hotell – är det bästa med denna övernattningsutflykt. 

 

Färden går från Uutelanniemi stränder till utkanten av huvudstaden via östra Helsingfors parker och friluftsleder innan man kommer till oasen vid Hanaböle och sträckan längs sandvägarna i Sibbo storskogs nationalpark. Den andra dagsetappen är en kombination av grusvägar längs Kervo och Vanda åar och Centralparkens grönska.

southbycycle-stickers-2.png
Bikepacking_TeemuOksanen_18.jpg
DSC_1785.jpg
PAT03977.JPG
Bikepacking_TeemuOksanen_04.jpg

Sibbo storskogs övernattningsutflykt är South by Cycle-cykelnätverkets lättaste och kortaste rutt, och fungerar därför som ett utmärkt smakprov på långfärdscykling. Ruttens tillgänglighet gör den också till en utmärkt sista minuten-resa till naturen och den första dagsetappens längd kan man bestämma själv genom att välja antingen Helsingfors centrum, Nordsjö eller Dickursby som startpunkt. 

 

Ifall denna rutt påminner om Ring G-rutten, så är det inte så underligt, eftersom Sibbo Storskogs övernattningsutflykt är en lättare och kortare version, som även leder genom grönskan i Helsingfors centralpark.

SouthxCycle_drawning 12.png
SouthxCycle_drawning 13.png
SouthxCycle_drawning 20.png
  • Hanaböle träsks rökbastu och simtur

  • Övernattning i tält i Sibbo storskogs nationalpark i Ängesböle vindskydd

  • Vägen från fors till fors längs Kervo och Vanda å

  • Helsingfors centralparks grönska och lummighet

SouthxCycle_drawning 3.png

Foton: Poppis Suomela, Teemu Oksanen och Taneli Roininen

SouthxCycle_drawning 23.png
bottom of page