top of page

TALVIPOLKUJEN KEHITTÄMINEN JA YLLÄPITO

Talvipyöräily on Suomen erikoisuus, mutta miten luoda hyvä talvipyöräilyreitti? Paljonko talvipolkujen ylläpito maksaa? Mitä turvallisuusaspekteja tulee huomioida? Onnistuuko talvipolkujen kaupallistaminen? Pyörämatkailukeskus kokoaa tälle sivulle tietoa ja vinkkejä talvipolkujen kehittämiseen.

Roll-outdoors-kiilopaa_B270603.jpg

Kuva: Roll Outdoors

Suomalaisten ulkoilutavat ovat murroksessa, joka näkyy etenkin maastopyöräilyn valtavana kasvuna. Samalla talviulkoilussa on noussut esiin tarve lisätä maastohiihtäjien turvallisuutta tekemällä kävellen, pyörällä tai muulla tavoin ulkoileville oma eriytetty reitti talvikuukausiksi.

Suomen Ladun toteuttama talvireittihanke (8/2022-4/2023) pilotoi yhdessä viiden kunnan kanssa talvikunnossapidettyjä talvireittejä talvella 2023. Tämän hankkeen myötä syntyi opas kunnille, yhdistyksille ja ulkoilun puolestapuhujille. Opas antaa konkreettiset ohjeet siitä mitä asioita tulee huomioida talvireitin suunnittelussa, ylläpidossa sekä opastuksessa. Opas sisältää myös vinkkejä kävijälaskureiden käytöstä ulkoilureiteillä.  

TALVIPYÖRÄILYWEBINAARITALLENNE

Pyörämatkailukeskuksen ja Ketjureaktio-hankkeen järjestivät yhteistyössä Talvipyöräilywebinaarin 1.12.2022, jossa oli mukana joukko talvipyöräilyasiantuntijoita:

 

- Timo Veijalainen, pyöräilyn monitoimimies ja ammattilainen
- Joel Kauppinen, pyöräilynkehittäjä ja ensihoidon ammattilainen
- Tiina Riikonen, Salpausselkä Trails kehittäjä
- Vesa Turkia, Liperin kunnan koordinaattori ja monikäyttöreittien kehittäjä
- Johannes Perkkiö ja Hekki Stöckell, miehet Roll Outdoorsin takana

bottom of page