top of page

SUOMEN RETKIPYÖRÄILYN KLASSIKKOREITIT

Auringopaiste, vihreänä loistavat puut ja kesän tuoksu houkuttelevat hyppäämään pyörän selkään. Retkipyöräily on yksi parhaista tavoista nauttia Suomen kesästä ja luonnosta. Pyöräilyn ohessa voit pulahtaa uimaan, viettää rentouttavan tauon pyöräily-ystävällisessä ravintolassa tai tutustua alueen kulttuurikohteisiin. Kesän reittivalintaa helpottamaan Bikeland kokosi yhteen Suomen retkipyöräilyn jo klassikoksi nousseet reitit, joista löytyy poljettavaa kaikentasoisille ja -kuntoisille pyöräilijöille.


Pyöräilijä Saariston rengastiellä

Kuva: Visit Finland, Juho Kuva


SAARISTON RENGASTIE

Saariston rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon. Rengastiellä pyöräilyä tauottaa siirtymiset saarelta saarelle lauttojen, lossien sekä yhteysalusten kyydillä. Matkan varrella syötävän hyvää lähiruokaa tarjoavat paikkakuntien omat ravintolat ja kahvilat. Yöpyä voit alueen sympaattisissa majataloissa, Bed & Breakfast majoituspaikoissa, mökeissä sekä saaristohotelleissa. Voit valita 250 kilometriä pitkän Saariston rengastien tai 120 kilometriä pitkän pienen rengastien väliltä.


Pyöräilijä Puumalan saaristoreitillä

Kuva: Visit Finland, Juho Kuva


SAIMAAN RETKIPYÖRÄILYREITIT

Oletko jo kokenut Saimaan järvimaisemat pyörän selästä? Saimaalta löydät useita pyöräreittejä, joista Saimaan ja Puumalan saaristoreitit ovat tunnetuimmat. Noin 60 kilometrin pituinen Puumalan saaristoreitti kulkee läpi saarien, siltojen ja harjujen. Puumalan elävä kirkonkylä ja satama kutsuvat nauttimaan leppoisasta tunnelmasta ja paikallisista herkuista.​


Eteläisen Saimaan alueella kulkeva noin 160 km pituinen Saimaan saaristoreitti tarjoaa upean maisematien pyöräilijälle sekä mahdollisuuden tutustua ainutlaatuisiin kulttuurikohteisiin sekä useisiin Saimaa UNESCO Global Geopark kohteisiin. Saimaan rantoja ja Salpausselkien mäntykankaita seurailevalla reitillä näet Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksien lisäksi kolme viehättävää kirkonkylää Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.


Raaseporin satama Rannikkoreitillä

Kuva: Rannikkoreitti, Visit Raseborg


RANNIKKOREITTI

Hyppää pyörän selkään ja polje merellisissä saaristomaisemissa Salosta Kemiönsaareen, Hankoon, Tammisaareen ja takaisin Saloon Rannikkoreittiä seuraten. Poikkea matkan varrella idyllisissä ruukki- ja rannikkokylissä virkistäydy reitin varrella olevilla uimapaikoilla, herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa, sekä ihaile Suomen luonnon rauhaa kolmessa eri kansallispuistoissa. Koko reitillä on pituutta reilu 200 km, josta osan matkaat meriteitse. Hangon ja Kasnäsin välisellä merireitillä pääset tutustumaan myös Bengtskärin majakkaan.


Pyöräilijä Järvien reitillä

Kuva: Järvien reitit


JÄRVIEN REITIT

Järvien Reitit kietovat yhteen Pirkanmaan upeat järvet. Kahdeksan eri pituista pyörä-ja järvimatkailuun painottuvaa reittiä vievät sinut kulttuurihistoriallisiin kohteisiin ja vaikuttaviin luonnonmaisemiin, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet lukuisia Suomen kuuluisimpia taiteilijoita Runebergistä Akseli Gallen-Kallelaan. Reiteillä koet kulttuuria, historiallisia kartanoita, kulinaristisia seikkailuja, maatilamatkailun nautintoa ja matkustat 115-vuotiaalla, aidolla höyrylaiva Tarjanteella. Järvien Reitit ovat myös oiva valinta, mikäli haluat ylistää Suomen kesäistä saunakulttuuria. Löydät laajan kattauksen erilaisia saunoja kuten tynnyri-, jurtta-, ranta-, savu- ja hirsisaunoja reittien kartoista.


Bikeland.fi

Kuva: Bikeland, Rami Valonen


LÖYDÄT SUOMEN PYÖRÄMATKAILUREITIT BIKELANDISTÄ

Suomi on pitkä ja monipuolinen pyörämatkailumaa, joka tarjoaa elämyksiä niin nautiskelijasta seikkailijaan. Roppakaupalla poljettavaa löytyy ympäri Suomen, ja Bikeland.fi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kohteen ja reitin. Bikelandistä löydät Suomen pyörämatkailureitit maastopyöräilystä retkipyöräilyyn, pyöräily-ystävälliset palvelut sekä vinkkejä pyöräretken suunnitteluun. Aloita kesän pyöräretken suunnittelu nyt!

1 635 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page