top of page

ELÄMYKSIÄ JA TUNTUREIDEN HUIPUTUKSIA MAASTOPYÖRÄILLEN LEVILLÄ

Tuuli tukassa ja mieleenpainuvat Lapin maisemat kaukana horisontissa. Puitteina maailman puhtain ilma ja Levin ainutlaatuinen luonto - maastopyöräily tunturissa on unohtumaton elämys.


Levillä pääset maastopyöräilemään tunturimaisemissa ympäri vuoden, mutta monipuolisimmat mahdollisuudet ovat tarjolla kesä–syysaikaan. Ikimuistoisia pyöräilyelämyksiä mahdollistavat esimerkiksi yöttömän yön valo tai ruskan kauniiksi sävyttämä maasto. Yöttömän yön aika Tunturi-Lapissa toukokuun lopulta heinäkuulle on täydellistä aikaa nauttia pyöräilystä vuorokauden ajasta välittämättä. Parasta ruska-aikaa puolestaan vietetään syyskuussa.


Kuva: Visit Levi


Levin polut tarjoavat pyöräiltävää niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin pyöräilijälle


Levin ympäristössä maastopyöräilyyn on tarjolla niin leveää baanaa, nopeita polkuja kuin teknisempää kivikkoa ja juurakkoa. Tiheänä alueella risteilevä polku- ja reittiverkosto kutsuu löytöretkelle – palkintona usein unohtumattomia elämyksiä ja uusia suosikkipaikkoja eri puolilla tunturia. Suosittuja reittejä paikallisten keskuudessa ovat esimerkiksi Levitunturin kierros ja Kätkätunturin monet polut. Maastopyöräiltävää löytyy myös pidemmäksi etapiksi, esimerkkinä merkityt reitit Leviltä Ylläkselle saakka. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Levi on portti Tunturi-Lapin ainutlaatuiseen luontoon sekä alueen monipuolisiin pyöräilymahdollisuuksiin. Suuntaamalla kohti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, mahdollisuudet sen kuin monipuolistuvat.


Levillä vauhdin ystävät pääsevät kokeilemaan myös hissipyöräilyä Levi Bike Parkissa sekä vaihtelevia MTB-enduroreittejä ympäri tunturia. Alkuun päästäksesi et tarvitse omia välineitä, sillä kaikki tarvittava on helposti vuokrattavissa paikan päällä. Alueella toimii useita pyörävuokraamoja, joten löydät varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan pyörän ja pääset nauttimaan luonnon rauhasta, tai vauhdin hurmasta polkien.Tutustu vuokraamoihin tästä.


Kuva: Visit Levi


Sähköavusteiset pyörät tuovat tunturin kaikkien ulottuville


Sähköavusteiset pyörät ja läskipyörät mahdollistavat maastopyöräilystä nauttimisen yhä suuremmalle joukolle. Fatbike eli leveärenkainen "läskipyörä" saattaa ensin epäilyttää monia, mutta kerran kokeiltuaan vie helposti mennessään. Kun laskipyörään yhdistetään vielä sähkömoottori helpottamaan haastavimpia ylämäkiosuuksia, pidemmätkin matkat sujuvat helposti ja pääsee kokoemaan maastopyöräilyn hurmaa parhaimmillaan. Sähköavusteisen läskipyörän avulla koko Levi muuttuu hymyt huulille saavaksi leikkikentäksi. Eron huomaa hyvin kokeilemalla esimerkiksi Levin huipulle vievän tien polkemista ensin tavallisella pyörällä ja sen jälkeen sähköavusteisesti - huomaat ja erityisesti tunnet eron jaloissasi! Levin alueella järjestetään paljon myös opastettuja pyöräretkiä, tunturi-ja metsämaisemissa. Lue lisää ja varaa oma retkesi tästä.


Kuva: Visit Levi


Maastopyöräilyn kasvattaessa suosiotaan, on tärkeää että me kaikki toimimme yhteisten sääntöjen mukaan, ja kunnioitamme toisiamme ja luontoa. Maastopyöräilijän etiketti opastaa sinua näissä asioissa. Leviltä löytyy myös useita pyöräilijöille suunnattuja majoituskohteita, joissa saat säilytettyä pyörän turvallisesti, pääset pesemään pyöräsi ja tekemään pieniä huoltoimenpiteitä niin pyörälle kuin varusteillesikin. Tutustu pyöräilijäystävällisiin majoituksiin Levillä. Iloisia pyöräretkiä!


Visit LeviViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page