top of page
Img-3.jpg

CYKELTURER

Foto: Rami Valonen

NJUT AV FINLANDS NATUR PÅ CYKEL

Cykeltur är ett av de mest fantastiska sätten att utforska Finland – ett land med tusentals sjöar samt skogar och fjäll. Med vår karta hittar du alla rutter för cykelturism i Finland. Rutterna för cykelturism på Bikeland.fi skiljer sig från bikepacking-rutterna när det gäller underlaget. Rutter för cykelturer går huvudsakligen längs asfalterade vägar, medan bikepacking-rutter i regel går längs grusvägar och mindre skogsvägar.

Img-16.jpg

Foto: Rami Valonen

Map
CYKELTUR FAVORITER
Suosikit
Hyvä tietää
BRA ATT VETA

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din cykelresa i Finland har vi sammanställt all information du behöver på ett ställe. Allemansrätten gör Finland till en unik cykeldestination. Det är tillåtet att resa och semestra i skogar och naturområden, så länge man inte åsamkar skada. Läs mer om de rättigheter och skyldigheter som allemansrätten innebär. I Finland använder cyklister ofta samma stigar som vandrare. Därför är det viktigt att du sätter dig in i terrängcyklingsetiketten innan du inleder din cykelresa i Finland. 

CYKELVÄNLIG SERVICE

 

För att få ut mesta möjliga av din cykelresa kan du besöka Finlands många cykelvänliga företag. Du känner igen dessa cykelvänliga företag längs din rutt på märket Welcome Cyclist. Hos dem kan du pumpa däcken, göra grundläggande justeringar, ladda batterierna till dina enheter och få tips om lokala cykelrutter medan du tar en paus.

ikoni_palvelut_sini.png

CYKELVÄNLIG SERVICE

Du känner igen cykelvänliga företag på märket Welcome Cyclist

ikoni_jokamieh_sini.png

ALLEMANSRÄTTEN

Allemansrätten innebär både frihet och ansvar för cyklister

ikoni_kulkuyhteys_sini.png

TRANSPORT

I Finland kan du resa med cykel på bussar och tåg

ikoni_etiketti_sini.png

TERRANGCYKLINGS-ETIKET

Cyklister bör känna till god praxis innan de inleder sin cykelresa

blogi
DELA DINA TIPS MED OSS GENOM ATT ANVÄNDA HASHTAGGEN #FINLANDBYCYCLE
 
 

UTFORSKA FINLANDS BIKEPACKING-RUTT ÄR HÄR

DJI_0178_edited.jpg
bottom of page