top of page

CYKLISTENS BORGÅ: HISTORIA, SKÖNHET OCH ÄVENTYR

De stämningsfulla stunderna i Gamla Borgås gränder, kaféer och terrasser vid ån, har stannat i många resenärers minne. Cykling är ett utmärkt sätt att utforska Borgå. För cykelturister är Borgå fullt av olika alternativ, från lugnare cykling till snabb downhill cykling. Det finns rutter att cykla både i naturens lugn och stadens kulturlandskap. I det här blogginlägget delar vi med oss några tips som hjälper dig att utnyttja de möjligheter som Borgå erbjuder.


Cyklister i Borgås gränder

Bild: Visit Porvoo, Sami Heiskanen


Borgå kan nås längs charmiga landsvägar, genom vackra åkerlandskap. Om din resa börjar från Helsingfors kan du även ta dig till Borgå via skärgårdsleden ombord på fartyget Runeberg. Under resan kan du beundra sjölandskapet och njuta av en traditionell laxsoppa. South by Cycle rutten, som i sin helhet går från Hangö till Kouvola, erbjuder möjligheten att njuta av en avslappnad tur, medan mer erfarna cyklister kan utmana sig själva och njuta av den hastighet och sväng som rutten erbjuder. Längs rutten kommer du också att stöta på många intressanta ställen att stanna på. Ett av dessa är Albert Edelfelts ateljémuseum, där du kan lära dig om den store finske konstnärens liv och verk. Museet erbjuder en intressant kulturell upplevelse under en cykelsemester. Även rutten EuroVelo 10, som går längs den finska kusten från Vaalimaa till Torneå, går genom Borgå. Genom att följa EuroVelo 10 skyltarna kan du ta dig till Borgå från både öst och väst. EuroVelos rutter är lättillgängliga, kan cyklas med alla typer av cyklar och följer huvudsakligen asfalterade vägar.


Cyklister på grusväg i Borgås skärgård

Bild: Visit Porvoo, Sami Heiskanen


Om du inte tar med dig din egen cykel på resan finns det flera alternativ för att hyra cykel i Borgå. En stadscykel är ett utmärkt transportmedel för att utforska staden och dess omgivning. Stadscyklar erbjuder ett prisvärt och enkelt sätt att ta sig runt, och du kan hitta dem på olika platser runt om i staden. Hyrcyklar finns också för downhillcykling på Kokon Bike Park, där du kan åka tio blåa, röda och svarta rutter. Elcyklar kan hyras på Elämyspoukama strandcafé i Jemma, som ligger vid havet i Emsalös underbara natur.


Cyklist vid Borgå å

Bild: Visit Porvoo


För att bäst njuta av stämningen i Borgå lönar det sig att övernatta i staden. Efter en god natts sömn ser du stadens möjligheter med nya ögon. Det finns flera ställen att bo på i Borgå, från underbara herrgårdar till idylliska bed & breakfast boenden. Welcome Cyclist boenden är Hotel Sparre med utmärkt läge i centrum, mysiga Sannäs herrgård cirka tio kilometer från centrum och Elämyspoukama på Emsalö.


Visitporvoo.fi kan du hitta Borgås cykelrutter, aktuella händelser och tips för en upplevelserik semester.


Cyklister i Borgå skärgård

Bild: Visit Porvoo, Sami Heiskanen


HITTA FINLANDS BÄSTA CYKELTURER HOS BIKELAND.FI

Finland är ett långt och mångsidigt land som erbjuder upplevelser för cyklister av alla nivåer. Det finns mycket att cykla över hela Finland, och Bikeland.fi hjälper dig att hitta rätt destination och rutt för dig. På Bikelands hemsida hittar du rutter för både terräng cykling och tur-cykling, cykelvänliga tjänster och tips för att planera din cykeltur. Börja planera din cykelresa för nästa sommar redan nu!7 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

تعليقات


bottom of page