top of page
Img-3.jpg

SUOMEN RETKIPYÖRÄILYREITIT

Kuva: Rami Valonen

RETKIPYÖRÄILY SUOMESSA

Retkipyöräily on yksi upeimmista tavoista tutustua Suomeen - tuhansien järvien, metsien ja tuntureiden maahan. Karttamme avulla löydät kaikki Suomen retkipyöräilyreitit. Tutustu myös Suomen jo klassikoksi nousseisiin retkipyöräilyreitteihin. Retkipyöräilyreitit eroavat pyörävaellusreiteistä pinnoitteen osalta. Retkipyöräilyreitit kulkevat pääosin päällystetyillä teillä, kun taas pyörävaellusreitit kulkevat pääosin päällystämättömillä teillä ja pienemmillä metsäteillä.

Img-16.jpg

Kuva: Rami Valonen

Map
RETKIPYÖRÄILYREITTIEN SUOSIKIT
Suosikit
Hyvä tietää
HYVÄ TIETÄÄ

Jotta saat pyörämatkastasi Suomessa kaiken irti, olemme koonneet tarvitsemasi tiedot yhteen paikkaan. Jokamiehenoikeudet tekevät Suomesta ainutlaatuisen retkeilykohteen ja mahdollistavat haittaa aiheuttamattoman liikkumisen ja oleskelun metsässä ja luontoalueilla. Tutustu tarkemmin jokamiehenoikeuden tuomiin vapauksiin ja vastuisiin ohessa. Suomessa pyöräilijä liikkuu usein samoilla poluilla muiden retkeilijöiden kanssa, jolloin on tärkeää, että tunnet myös maastopyöräilijän etiketin ennen retkelle lähtöä.

PYÖRÄILY-YSTÄVÄLLISET PALVELUT

 

Ennen pyörämatkaasi kannattaa tutustua myös kohteesi tai reittisi varrella oleviin Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen saaneisiin yrityksiin, koska näissä paikoissa saat tarvittaessa pumpattua pyörän renkaat, tehtyä perussäätöjä, ladattua laitteidesi akkuja sekä vinkkejä paikallisista pyöräreiteistä samalla, kun pysähdyt itse pitämään taukoa.

ikoni_palvelut_sini.png

PALVELUT

Tunnistat pyöräily-ystävälliset yritykset Welcome Cyclist -tunnuksesta

ikoni_jokamieh_sini.png

JOKAISEN

-OIKEUDET

Jokaisenoikeudet antavat pyöräilijälle sekä vapauden että vastuuta

ikoni_kulkuyhteys_sini.png

KULKUYHTEYDET

Pyörän kanssa voi matkustaa Suomessa julkisilla kulkuneuvoilla

ikoni_etiketti_sini.png

MAASTOPYÖRÄILJÄN ETIKETTI

Pyöräilijän tulee tuntea hyvät toimintatavat ennen pyöräretkeään

blogi
JAA PYÖRÄILYHETKESI KANSSAMME
HASTAGILLÄ #FINLANDBYCYCLE
 
 

TUTUSTU MYÖS SUOMEN PYÖRÄVAELLUS-REITTEIHIN

DJI_0178_edited.jpg
bottom of page