top of page

RETKIPYÖRÄILYN UUDET SUOSIKKIREITIT

Suomessa on lukuisia retkipyöräilyreittejä, jotka tarjoavat pyöräilijöille unohtumattomia kokemuksia ja upeita maisemia. Listasimme aiemmin Suomen retkipyöräilyn klassikkoreitit ja nyt on aika esitellä uudet suosikit. Olitpa sitten aloitteleva pyöräilijä tai kokenut seikkailija, vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun lyhyemmistä päiväretkistä useampien päivien bikepacking-seikkailuihin.


lahti hiekkatie

Kuva: Visit Lahti


LAHDEN SEUDUN RETKIPYÖRÄILYREITIT

Vaihteleva, monipuolinen maasto ja vesistöt tekevät Lahden seudusta upean pyöräilykohteen, jossa pyöräilijä pääsee nauttimaan mutkaisista metsäreiteistä ja kumpuilevista maalaisteistä. Alueella sijaitsee myös Salpausselkä UNESCO Global Geopark, jossa pääsee tutustumaan jääkauden jälkeensä jättämään omaleimaiseen, veden muovaamaan maisemaan, kapuamaan ylös harjuille ja laskeutumaan alas rannoille. Lahden gravel- ja retkipyöräilyreiteistä voit valita reittejä parin tunnin iltalenkeistä useamman päivän bikepacking-seikkailuihin. Syksyllä järjestetään myös Nordic Gravel Series – Falling Leaves Lahti -tapahtuma, joka tarjoaa oivan tavan tutustua alueen gravel-reitteihin.


tupa ja pyörä lapissa

Kuva: Taneli Roininen


ARCTIC BY CYCLE PYÖRÄVAELLUSREITISTÖ

Arctic by Cycle Bikepacking-reitistö koostuu 2000 kilometristä hiekka- ja metsäteitä sekä polkuja, jotka kattavat alueen napapiirin yläpuolelta Suomen Lapista aina Norjan Jäämerelle asti. Maastossa kulkevat reitit yhdistävät Lapin kylät, palvelut, kansallispuistot, erämaa-alueet, yli 100 autiotupaa, luontonähtävyyttä ja maamerkkiä uniikiksi pyörävaellusverkostoksi. Kaikki reitit on suunniteltu saavutettaviksi julkisilla kulkuvälineillä, mikä tekee reiteille pääsemisestä suhteellisen helppoa huolimatta siitä, että olet yhdellä Euroopan suurimmista erämaa-alueista.


Reitit ovat jaettu MTB- ja gravel-reitteihin ja niiden pituudet vaihtelevat 100 kilometristä yli 1000 kilometriin, joten voit helposti valita juuri itsellesi sopivan pyörävaelluskokemuksen. Pisimmällä 1140 kilometriä pitkällä Central Lapland Gravel Loopilla pyöräilijä pääsee tutustumaan kattavasti niin Länsi- kuin Itä-Lappiin kun taas 430 kilometriä pitkä Artic Post Road -reitti kuljettaa pyöräilijän Ylläkseltä aina Norjan puolelle Altaan asti Suomen ja Norjan erämaiden halki.


yyterin hiekkasärkät

Kuva: Selkämeren Elämysreitti I Porin Polkupyöräilijät ry


SELKÄMEREN ELÄMYSREITTI

Yhteensä 84 kilometrin pituinen Selkämeren Elämysreitti tarjoaa pyöräilijälle kokonaisvaltaisen kesäelämyksen kuljettaen pyöräilijän muun muassa kauniin rannikkoluonnon, nostalgisten perinnemaisemien ja pitsihuviloiden läpi. Elämysreitti on jaettu neljään etappiin, joiden varrelta niin pyöräilyn aktiivinen harrastaja kuin ensimmäistä kertaa hieman pidempää matkaa kulkeva löytävät tarvittavat palvelut ja aktiviteetit.


Pori–Kallo -etappi vie sinut Hanhipuiston kukkaloistosta Yyterin hiekkasärkkien kautta Kallon karunkauniille kivikkosaarelle. Reitti Reposaaresta Ahlaisiin lumoaa saaristomaisemillaan ja Ahlainen–Noormarkku -etappi kuljettaa pyöräilijän perinnemaisemissa Noormarkun ruukkialueelle. Reitti Noormarkusta Poriin kulkee Söörmarkun kulttuurimaiseman halki. Voit pyöräillä reitin tai sen tietyn etapin omaan tahtiisi, kerralla tai välissä yöpyen!


sipoonkorpi metsätie

Kuva: Teemu Oksanen I South by Cycle


SOUTH BY CYCLE PYÖRÄVAELLUSREITISTÖ

South by Cycle bikepacking-reitistö on pyöräilijän aarreaitta. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova reitistö kätkee varrelleen ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa ja maalaisromantiikkaa. Soratiet saattavat polkijan pitäjästä pitäjään metsien ja sivuteiden kautta, yhdistellen palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin.

Pisin Kouvola-Hanko reitti on noin 550 kilometriä pitkä ja sopii nautiskelijasta seikkailijaan. Voit polkea Plje koko reitin kerralla tai makustele kokemus viikonloppuretkiksi: reitin varrelle pääsee näppärästi junalla, bussilla tai metrolla. South by Cycle muut reittivaihtoehdot ovat Länsi-Uudenmaan kierros (293 km), Kehä G (122 km), Nuuksion kansallispuiston kierros (90 km) ja Sipoonkorven kansallispuiston kierros (88km).


ranta punkaharju

Kuva: Pihlajaveden Polkaisu I Visit Savonlinna


SAVONLINNAN RETKIPYÖRÄILYREITIT

Saimaan pääset kokemaan pyörän selästä myös Savonlinnan uusilla retkipyöräilyreiteillä. Leppoisan kesäpäivän aktiviteetin tarjoaa 65 kilometrin pituinen Pihlajaveden polkaisu -reitti, jossa pyöräillään Punkaharjun halki vaihtelevissa maalais- ja järvimaisemissa sekä nautitaan tunnin risteilystä Saimaan norppavesillä. Savonlinnan pidemmät reitit, Haukiveden kierto ja Kahden kansallispuiston kierros, tarjoavat oivan mahdollisuuden tutustua laajemmin alueen kansallipuistoihin, idyllisiin maaseudun pikkukyliin ja järvimaisemiin. Pitkillä reiteillä majoituskohteet ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi, joten pyöräretken suunnittelu on helppoa.


pyöräiljät, lato ja auringonlasku

Kuva: Rami Valonen I Bikeland


KAIKKI RETKIPYÖRÄILYREITIT BIKELANDISTÄ

Retkipyöräilyreittejä löytyy ympäri Suomen, ja Bikeland.fi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kohteen. Bikelandistä löydät Suomen pyörämatkailureitit maastopyöräilystä retkipyöräilyyn, pyöräily-ystävälliset palvelut sekä vinkkejä pyöräretken suunnitteluun. Nautinnollisia pyöräretkiä!2 235 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page