top of page

PYÖRÄPAJAT PALVELEVAT MATKAILIJOITA YMPÄRI SUOMEA

Pyöräpajoja eli kansainvälisesti Bike Kitcheneitä löytyy jo useasta kaupungista Suomesta. Pyöräpajat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja epäkaupallisia tee-se-itse tiloja, joissa voi huoltaa ja rakentaa polkupyöriä ja tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin sekä viettää aikaa. 


ihmisiä korjaamassa pyöriä pyöräpajalla

Kuopion Pyöräpaja. Kuva: Maiju Pääkkönen


Pajat toimivat tee-se-itse periaatteella, eli jokainen pajoilla vieraileva huoltaa itse omaa pyöräänsä pajalla tarjolla olevilla työkaluilla. Pajat ovat yhteisöllisiä tiloja, joita ylläpitävät vapaaehtoiset, jotka auttavat ja neuvovat pyydettäessä. 


pyöränrenkaita pyöräpajan seinillä

Helsingin Pyöräpaja. Kuva: Hemmo Rättyä


Pyöräpajat toimivat kohtaamispaikkoina paikalliselle pyöräily-yhteisölle ja usein pajoilla tapahtuu muutakin kuin pyöränhuoltoa. Esimerkiksi elokuva-iltoja, konsertteja ja pyöränosakirpputoreja.


Pyöräpajat ovat myös oiva vierailukohde pyörällä matkaaville, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden pyörän huoltamiseen reissun aikana sekä hyvän tavan tutustua paikalliseen pyöräilijöiden yhteisöön.


Vasen: Helsingin Pyöräpaja, Hemmo Rättyä. Oikea: Tampereen Pyöräpaja. Kitaristi Paavo Ojanpelto, kuva Heikki Kerppilä.


Pyöräpajoja löytyy Turusta, Kotkasta, Tampereelta, Joensuusta, Kuopiosta, Vantaalta ja kaksi Helsingistä: Helsingin Pyöräpaja ja Satumaan Dynamo. Lisätietoa kunkin pajan toiminnasta löydät pajojen nettisivuilta, sekä sosiaalisesta mediasta. Alla olevasta kartasta näet, missä Pyöräpajat sijaitsevat.Mutkattomia pyöräretkiä!

//Pyöräpajat & Bikeland


92 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page