top of page

PYÖRÄLLÄ MATKAILEVAN PORVOO: HISTORIAA, KAUNEUTTA JA SEIKKAILUJA

Tunnelmalliset hetket Vanhan Porvoon kujilla, kahviloissa ja joenvarren terasseilla ovat piirtyneet monen matkailijan mieliin. Porvoo-kokemuksen laajentamiseen on pyöräily oiva keino ja pyörämatkailijan Porvoo onkin täynnä erilaisia vaihtoehtoja rauhallisemmasta ajelusta vauhdikkaaseen alamäkipyöräilyyn. Poljettavaksi löytyy reittejä niin luonnon helmassa kuin kulttuurinnälän tyydyttämiseen. Tässä blogitekstissä jaamme kanssasi muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua hyödyntämään Porvoon tarjoamat mahdollisuudet täysillä.


Pyöräilijät Porvoon vanhassa kaupunkimaisemassa

Kuva: Visit Porvoo, Sami Heiskanen


Porvooseen voi saapua pitkin viehättäviä maaseututeitä, kauniiden postikorttimaisten maisemien halki. Jos matkasi alkaa Helsingistä, voit saapua Porvooseen myös saaristoreittiä Runeberg-laivan kyydissä. Matkan aikana voit ihailla merellistä maisemaa ja nauttia perinteistä lohikeittoa. South by Cycle -reitti, joka kokonaisuudessaan kulkee Hangosta Kouvolaan, tarjoaa mahdollisuuden nauttia rennosta ajelusta, kun taas kokeneemmat pyöräilijät voivat haastaa itsensä ja nauttia reitin tarjoamasta vauhdista ja mutkista. Reitin varrella kohtaat myös monia kiinnostavia pysähdyspaikkoja. Yksi näistä on Albert Edelfeltin ateljeemuseo, jossa voit tutustua suuren suomalaisen taiteilijan elämään ja teoksiin. Museo tarjoaa mielenkiintoisen kulttuurielämyksen pyöräilyn lomassa. EuroVelo 10 reitti, joka kulkee Suomen rannikkoa pitkin Vaalimaalta Tornioon, menee myös Porvoon läpi. Eli EuroVelo 10 kylttejä seuraamalla löytää Porvooseen niin idästä kuin lännestä. EuroVelo reitit ovat helposti lähestyttäviä, poljettavissa kaiken tyyppisillä pyörillä ja kulkevat pääsääntöisesti päällystetyillä teillä.


Pyöräilijät soratiellä Porvoossa

Kuva: Visit Porvoo, Sami Heiskanen


Mikäli oma pyörä ei tullut matkalle mukaan, löytyy Porvoosta useampia vaihtoehtoja pyörän vuokraukseen. Esimerkiksi kaupunkipyörä on erinomainen kulkuväline kaupunkiin ja sen lähialueisiin tutustumiseen. Kaupunkipyörät tarjoavat edullisen ja helpon tavan liikkua ympäriinsä, ja niitä löytyy useista eri pisteistä eri puolilta kaupunkia. Vuokrapyöriä on tarjolla myös vauhdikasta alamäkipyöräilyä varten Kokon Bike Parkissa, jossa ajettavaksi löytyy kymmenen sinistä, punaista ja mustaa reittiä. Sähköpyöriä puolestaan saa vuokrata Elämyspoukaman rantakahvila Jemmassa, joka sijaitsee meren äärellä Emäsalon upeissa maisemissa.Maastopyöräilyä Porvoon joen varressa

Kuva: Visit Porvoo


Porvoon tunnelmasta pääsee parhaiten nauttimaan, kun viipyy kaupungissa pidempään. Hyvin nukutun yön jälkeen näkee kaupungin mahdollisuudet uusin silmin. Porvoossa on useita majoituspaikkoja upeista kartanomiljöistä idyllisiin bed & breakfasteihin. Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksella varustettuja majoituskohteita ovat erinomaisella paikalla kaupungin keskustassa sijaitseva Hotelli Sparre, viihtyisä Sannäsin kartano noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta sekä Elämyspoukama Emäsalon saarella.


Tutustu Porvoon pyöräreitteihin Porvoon kaupungin sivuilla: Pyöräily ja kävely - Porvoo

Visitporvoo.fistä löydät kaikki ajankohtaiset tapahtumat ja vinkit elämykselliseen lomaan.Pyöäräiljät nauttivat porvoon illasta

Kuva: Visit Porvoo, Sami Heiskanen


LÖYDÄT SUOMEN PYÖRÄMATKAILUREITIT BIKELANDISTÄ

Suomi on pitkä ja monipuolinen pyörämatkailumaa, joka tarjoaa elämyksiä niin nautiskelijasta seikkailijaan. Roppakaupalla poljettavaa löytyy ympäri Suomen, ja Bikeland.fi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kohteen ja reitin. Bikelandistä löydät Suomen pyörämatkailureitit maastopyöräilystä retkipyöräilyyn, pyöräily-ystävälliset palvelut sekä vinkkejä pyöräretken suunnitteluun. Aloita kesän pyöräretken suunnittelu nyt!
226 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page