top of page

ANNA LAHJAKSI PYÖRÄILYELÄMYS

Joululahjojen etsintä voi olla haasteellista, mutta mikä voisi olla parempi tapa ilahduttaa läheisiä kuin antaa heille lahja, joka yhdistää pyöräilyn, liikunnan, seikkailun ja upeat maisemat? Lisäksi se voi toimia erinomaisena keinona tuoda ystävät tai perhe yhteen. Antaessasi pyöräilyelämystä lahjana ota huomioon lahjan saajan taitotaso, mieltymykset ja fyysiset ominaisuudet, jotta lahja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ja iloa pyöräilyn parissa. Bikeland listasi viisi lahjavinkkiä unohtumattomaksi pyöräilyelämykseksi.


Photo: Satu Renko I Luova Media


1. YHTEISÖLLINEN JA IKIMUISTOINEN PYÖRÄILYTAPAHTUMA


Joululahjaksi antamasi pyöräilytapahtuma ei ainoastaan tarjoa liikunnallista elämystä, vaan mahdollisuuden kokea uusia alueita ammattilaisten suunnittelemilla reiteillä, tutustua uusiin ihmisiin ja luoda unohtumattomia muistoja yhdessä. Suomesta lötyy laaja kirjo pyöräilytapahtumia paikallisista tapahtumista aina kansainvälisiin menestystapahtumiin. Aloita suunnittelu Bikeland-tapahtumasivulla, josta löydät muun muassa Saimaa Cycle Tour, Nordic Gravel Series, Tahko MTB, FNLD GRVL tai Syöte MTB -tapahtumat.


2. PYÖRÄRETKI LUMEN PEITTÄMÄSSÄ METSÄSSÄ


Lapin huurteiset maisemat ja lumipeitteiset metsät tarjoavat upean näyttämön talvipyöräilylle. Talvipyöräretki lahjana voi sisältää lahjakortin opastetulle retkelle tai lahjakortin pyörävuokraamoon. Mikäli suunnittelet itse retken kannattaa reitti suunnitella erämaakahvilan kautta, jossa voi nauttia lämmikkeeksi kuumaa juomista ja naposteltavaa. Sopivia talvipyöräilykohteita ovat esimerkiksi Ylläs, Saariselkä ja Iso-Syöte, missä ylläpidetyt talvipolut takaavat lahjansaajalle unohtumattoman elämyksen. Tutustu Suomen kaikkiin talvipolkuihin täällä.


3. SEIKKAILULOMA PYÖRÄN SELÄSSÄ


Bikepacking-seikkailu lahjana ei tarjoa pelkästään fyysistä aktiviteettia, vaan myös tilaisuuden tutkia uusia maisemia, kokea seikkailun hurmaa ja viettää aikaa luonnon keskellä. Bikepacking eli pyörävaellus on retkeilyn ja pyöräilyn yhdistelmä, jossa kaikki varusteet kuljetaan mukana pyörälaukuissa. Yöpyä voi reitin varrella olevissa majoituksissa tai halutessaan kuljettaa mukana myös telttaa, makuupussia ja -alustaa, jotta yöpyä voi luonnonhelmassa. Suomessa on tällä hetkellä kolme virallista Bikepacking-reitistöä, Lakeland by Cycle, Acrtic by Cycle tai South by Cycle, jotka tarjoavat yhteensä yli 5000 kilometriä poljettavaa. Tutustu reitistöihin täältä ja valitse lahjansaajalle parhaiten sopiva seikkailu!


4. ALAMÄKIPYÖRÄILYN HURMAA BIKE PARKISSA


Lahjakortti bike parkkiin ja välinevuokraamoon on erinomainen lahja-idea kaikenikäisille pyöräilijöille, jotka haluavat kokea vauhdin hurmaa tai oppia jotain ihan uutta. Bike parkeista löytyy sopivia reittejä kaikenikäisille ja tasoisille harrastajille, joten lahjaksi voi suunnitella aktiviteettipäivän bike parkissa koko perheelle! Aloittelevalla harrastajalle voi antaa lahjaksi myös opastetun tunnin, jossa hän pääsee kehittämään taitojaan opettajan vinkeillä ja tekniikkaharjoituksilla. Löydä lähin bike park täältä.


5. KULINARISTIN PYÖRÄILYLOMA


Suomessa on monia upeita alueita, jotka sopivat erinomaisesti pyöräilylomille, ja tarjoavat samalla herkullisia makuelämyksiä. Suomessa on paljon pieniä maatiloja, kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat lähiruokaa ja perinteisiä makuja. Kannattaa tutustu myös etenkin Welcome Cyclist -ravintoloihin ja kahviloihin, jotka toivottavat pyöräilijät aina tervetulleeksi ja varmistavat erityisen sujuvan vierailun. Suunnittele kulinaristille lahjaksi pyöräilyloma, jossa voi matkan varrella pysähtyä sopivin väliajoin maistelemaan paikallisia herkkuja. Muutamia kulinaristille sopivia pyöräilykohteita on muun muassa Saimaa, Turun Saaristo ja Pohjois-Karjala. Alueilta löytyy mielenkiintoisia pyöräilyreittejä, upeita järvi-, metsä- ja merimaisemia sekä lukuisia pikkukyliä ja kahviloita tarjoamassa paikallisia erikoisuuksia. Löydä sopiva pyöräreitti Bikeland -pyörämatkailukartalta.


Kuva: Roll Outdoors I Saariselkä


Näillä lahjaideoilla voit varmistaa, että joululahjasi muistetaan pitkään. Suomen upeat pyöräilyreitit tarjoavat jokaiselle pyöräilijälle mahdollisuuden kokea ainutlaatuisia maisemia ja unohtumattomia elämyksiä vuoden ympäri. Joulun henki, liikunta ja luonto yhdistyvät tässä joululahjassa tuoden hymyn vastaanottajan kasvoille.

Hyvää joulua ja pyöräilyntäyteistä uutta vuotta 2024!


- Bikeland.fi tiimi


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page