Ylläs maastopyöräily yötön yö tunturimai

SUOMEN MAASTOPYÖRÄILYKOHTEET

Tutustu Suomen parhaisiin maastopyöräkohteisiin ja löydä juuri sinulle sopiva kohde

Kuva: Visit Ylläs

KOHTEET KARTALLA

Tunnistat maastopyöräkohteet kartalla ruskeasta kuusi-ikonista

MuskoVisuals-0507.jpg

Kuva: Muskovisuals, Visit Ylläs

YLLÄS

Ylläs ja sen seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet ulkoiluun kaikkina kahdeksana vuodenaikana. Valitse Ylläksen laajasta reitistöstä sopiva reitti kaikissa vaikeusasteissa. 

 

Maastopyöräilyreittejä Ylläksellä on yhteensä jo yli 190 kilometriä.

Roll Outdoors Kiilopää_6172382.jpg

Kuva: Roll Outdoors Kiilopää

SAARISELKÄ JA KIILOPÄÄ

Hulppeat 230 kilometriä pyöräiltäviä reittejä kesäisin.
Pyöräillä voi metsän siimeksessä tai huiputtaa tuntureita.Kesäisin pyöräillä voi vaikka kellon ympäri keskiyön auringon kauniissa valossa. Nuku myöhään ja lähde liikkeelle vaikka vasta illalla – ei siksi, että olisi liian kuuma kuten etelässä, vaan koska olet lomalla.

Saariselkä on kaukainen, mutta turvallinen kohde.

Roll Outdoors-fiskars-1255173.jpg

Kuva: Roll Outdoors Fiskars

FISKARS VILLAGE TRAIL CENTER

Fiskarssin ruukin ympäröiviin metsiin rakennettu Suomen ensimmäinen trail center. Alueella on kunnostettuja ja ylläpidettyjä reittejä useamman päivän tarpeisiin. Kaikki toiminta keskittyy kuitenkin pienelle alueelle, joten koko perhe voi pyöräillä omia reittejään ja kokoontua vaikka lenkin päätteksi yhteiselle lounaalle johonkin alueen ravintoloista.

Erinomainen kohde päiväretkelle!

Kontiolahti_matkailu_200817-2943WEB.jpg

Kuva: Kontionlahti matkailu

KONTIONPOLUT

Kontionpolut on Kontiolahden suosituin reitistö maastopyöräilyyn. Kontionpolut muodostuvat neljästä eri pituisesta ja haastavuustasoltaan erilaisesta rengasreitistä. Reitit yhtyvät Joensuun kaupungin ylläpitämään Jaama Trailiin sekä Lykynlammelle ja sitä kautta yhdysreittiä pitkin Liperin Kinttupolkuihin. Kontionpoluilta on myös yhdysreitti Kolinpolulle, jota pitkin pääsee aina kansallismaisemiin saakka. 

MuskoVisuals-EskoLiukas-02013-2.jpg

Kuva: Muskovisuals, Visit Ylläs

LEVI

Levillä pääset maastopyöräilemään mahtavissa maisemissa ympäri vuoden, mutta monipuolisimmat mahdollisuudet ovat tarjolla kesä–syysaikaan. Ikimuistoisia pyöräilyelämyksiä mahdollistavat esimerkiksi yöttömän yön valo tai ruskan kauniiksi sävyttämä maasto. Yöttömän yön aika Tunturi-Lapissa toukokuun lopulta heinäkuulle on täydellistä aikaa nauttia pyöräilystä vuorokauden ajasta välittämättä. Alueella on reittejä kaikentasoisille maastopyöräiljöille. Maastopyöräily tunturissa on unohtumaton elämys!

LÖYDÄ RUOKAA JA MAJAPAIKKA MAASTOPYÖRÄKOHTEESTASI

Tervetuloa Pyöräilijä -tunnuksen saaneet yritykset tuntevat pyöräilijän tarpeet. Kohta jo 100 yritystä Suomessa on saanut tunnuksen.

#BikelandFi

 
 
 

INSTAGRAMISSA

 
 

PUUTTUUKO KARTALTA JOTAIN?

Auta meitä tuomaan kartalle kaikki Suomen parhaat maastopyöräilykohteet ja viralliset pyöräilyreitit