top of page

KULKUYHTEYDET

Suomessa pystyy kätevästi matkustamaan junalla ja bussilla pyörän kanssa.

20230717_Bikeland_Eurovelo_Salla-Pyhä_Drone_v2_FULL-17.jpg
Bussit ja pyörät

Suomesta löytyy jo useita linja-autoyhteyksiä, joille voit ostaa pyörälipun etukäteen matkahuollon verkkokaupasta. Tunnistat Matkahuollon verkkopalvelusta helposti ne vuorot, joihin polkupyörälipun voi ostaa ja joihin lippuja on vielä jäljellä polkupyörä-ikonista. Lisäksi aikatauluhausta suodattaa pelkästään ne vuorot, joihin polkupyörälippuja on saatavilla.

 

Kaikille linja-autovuoroille polkupyörälippuja ei voi vielä ostaa verkkokaupasta etukäteen. Polkupyörä on kuitenkin myös tällöin mahdollista ottaa linja-autoon mukaan matkatavarana, mikäli tilaa on. Tämä on kuitenkin aina varmistettava erikseen kyseiseltä bussiyritykseltä.

Junat ja pyörät

Polkupyörä kulkee kätevästi mukana lähes kaikissa kotimaan kauko- ja lähijunissa. InterCity-junassa polkupyörälle tulee varata oma paikka etukäteen. Lähijunissa polkupyöriä saa kuljettaa niille varatuilla alueilla maksutta. Huomioithan, että Pendolinossa ei voi kuljettaa polkupyörää. Myös yö- ja autojunissa pyörä kulkee erikseen varattavalla pyöräpaikalla. Autojunassa pyörää ei saa laittaa auton katolle, mutta pyörän voi kiinnittää auton peräkoukku- tai takaluukkutelineeseen.

bottom of page