top of page

ARCTIC BY CYCLE -MATERIAALIPANKKI

Reitin yrityksille ja medialle tarkoitettu Arctic by Cycle -materiaalipankki sisältää viestintä – ja markkinointimateriaalin lisäksi tietoa reitistöstä sekä hyödyllisiä linkkejä

Img-30-min.jpg
THE ARCTIC BIKEPACKING TRAIL II -HANKE

 

Bikepacking -pyöräretkeilyllä tarkoitetaan pyöräilyn ja kevytretkeilyn symbioosia, jossa yhdistyy erävaelluksen vapaus ja luonnonläheisyys, pyöräilyn tehokkuus ja ajamisen nautinto. Lajin suosio on kansainvälisesti voimakkaassa kasvussa ja harrastajien määrä on lisääntynyt merkittävästi myös Suomessa. Lapin alue on tunnistettu bikepackingin kannalta  kansainvälisesti vetovoimaiseksi alueeksi; lukemattomat polut, mönkijäurat ja hiekkatiet ovat ainutlaatuisia kansainvälisesti vetovoimaisen bikepacking -reittiverkoston kehittämiseen.

The Arctic Bikepacking Trail -reittikehityshankkeessa (7-12/2020) suunniteltiin Suomen ensimmäinen, noin 1200km mittainen bikepacking -reitti. The Arctic Bikepacking Trail II -hankkeessa julkaistaan reitistö omalla nettisivullaan, markkinoidaan siitä tärkeimmille kohderyhmille Suomessa ja ulkomailla, kehitetään yritysyhteistyönä tärkeimmät palvelut laadukkaan matkailukokemuksen takaamiseksi, sekä suunnitellaan reitistön laajennus tavoitteena, että matkailija voi saapua Lapin alueelle tehokkaasti myös julkisella liikenteellä. Lisäksi hankkeessa suunnitellaan ja testataan talvi- ja sähköretkipyöräilyreitit.

 

Kesto: 3/2021-2/2023

Hankkeen toteuttaja: Pyöräilykuntien verkosto ry

 

Kustannukset ja rahoitus:  

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 240 227 euroa, josta 187 727 euroa on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä -ohjelmasta, rahoittajana Lapin liitto. Hanketta rahoittavat lisäksi Pyöräilykuntien verkosto ry, Metsähallitus, Roll Outdoors Oy, Lapland Safaris West Oy, Rovaniemen kaupunki, Pellon kunta, Kemijärven kaupunki, Savukosken kunta, Pelkosenniemen kunta, Kittilän kunta, Muonion kunta, Utsjoen kunta, Kolarin kunta, Inarin kunta, Enontekiön kunta.

Lisätietoja: Taneli Roininen, taneli.roininen@pyoramatkailukeskus.fi, +358 400 993 960

PYÖRÄMATKAILUKESKUKSEN MATERIAALIT
Lisätietoja: 

Heli Laukkanen

koordinaattori

heli.laukkanen@bikeland.fi

050 911 1295

Henna Palosaari

asiantuntija

henna.palosaari@bikeland.fi

040 845 6763

bottom of page