top of page
EAKR-logot2.png

ARCTIC BY CYCLE -MATERIAALIPANKKI

Reitin yrityksille ja medialle tarkoitettu Arctic by Cycle -materiaalipankki sisältää viestintä – ja markkinointimateriaalin lisäksi tietoa reitistöstä sekä hyödyllisiä linkkejä

w_K1A1526_edited.jpg
THE ARCTIC BIKEPACKING TRAIL II -HANKE

 

Bikepacking -pyöräretkeilyllä tarkoitetaan pyöräilyn ja kevytretkeilyn symbioosia, jossa yhdistyy erävaelluksen vapaus ja luonnonläheisyys, pyöräilyn tehokkuus ja ajamisen nautinto. Lajin suosio on kansainvälisesti voimakkaassa kasvussa ja harrastajien määrä on lisääntynyt merkittävästi myös Suomessa. Lapin alue on tunnistettu bikepackingin kannalta  kansainvälisesti vetovoimaiseksi alueeksi; lukemattomat polut, mönkijäurat ja hiekkatiet ovat ainutlaatuisia kansainvälisesti vetovoimaisen bikepacking -reittiverkoston kehittämiseen.

The Arctic Bikepacking Trail -reittikehityshankkeessa (7-12/2020) suunniteltiin Suomen ensimmäinen, noin 1200km mittainen bikepacking -reitti. The Arctic Bikepacking Trail II -hankkeessa julkaistaan reitistö omalla nettisivullaan, markkinoidaan siitä tärkeimmille kohderyhmille Suomessa ja ulkomailla, kehitetään yritysyhteistyönä tärkeimmät palvelut laadukkaan matkailukokemuksen takaamiseksi, sekä suunnitellaan reitistön laajennus tavoitteena, että matkailija voi saapua Lapin alueelle tehokkaasti myös julkisella liikenteellä. Lisäksi hankkeessa suunnitellaan ja testataan talvi- ja sähköretkipyöräilyreitit.

 

Kesto: 3/2021-2/2023

Hankkeen toteuttaja: Pyöräilykuntien verkosto ry

 

Kustannukset ja rahoitus:  

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 240 227 euroa, josta 187 727 euroa on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä -ohjelmasta, rahoittajana Lapin liitto. Hanketta rahoittavat lisäksi Pyöräilykuntien verkosto ry, Metsähallitus, Roll Outdoors Oy, Lapland Safaris West Oy, Rovaniemen kaupunki, Pellon kunta, Kemijärven kaupunki, Savukosken kunta, Pelkosenniemen kunta, Kittilän kunta, Muonion kunta, Utsjoen kunta, Kolarin kunta, Inarin kunta, Enontekiön kunta.

Lisätietoja: Taneli Roininen, taneli.roininen@pyoramatkailukeskus.fi, +358 400 993 960

LINKKIPANKKI


Kotisivu:  www.arcticbycycle.com

Julkaisuwebinaari 21.6.2022

ARCTIC BY CYCLE -MATERIAALIPANKKI

Arctic by Cycle -materiaalipankista löydät:

  • Arctic by Cycle -reitistön logot

  • ikonit

  • reittilogot

  • graafinen ohjeistus

  • reittikuvat (kuvaaja: Taneli Roininen ja Timo Veijalainen)

MILTÄ NÄYTTÄÄ RETKIPYÖRÄILIJÄN LAPPI? -WEBINAARI 13.6.2023

Taneli Roininen esitteli Arctic by Cycle -reitistöä osana Miltä näyttää retkipyöräilijän Lappia -webinaaria 13.6.2023. Alla reittiesittelyn materiaalit ja tämän linkin kautta pääset tutustumaan webinaarin muuhun materiaaliin.

bottom of page